درمان زانو

مراحل درمان زانوی ضربدری با لیزر + مراقبت های بعد از لیزر

درمان زانوی ضربدری با لیزر
  • یکی از جدید ترین و موثر ترین روش ها جهت بهبودی و بازسازی بافت زانو، درمان با لیزر است. این روش پیشرفته، با سال ها تحقیق و پژوهش در زمینه پزشکی و فیزیوتراپی، به عنوان راهی نوین برای کاهش درد، بهبودی و التیام سریع تر زخم، افزایش کیفیت زندگی بیماران زانوی ضربدری و بسیاری موارد دیگر، به شمار می رود. در این مقاله نوبت دکتر آنلاین، به بررسی کاربرد ها و چگونگی درمان زانوی ضربدری با لیزر و هم چنین مزایای استفاده از لیزر، برای درمان این عارضه می پردازیم.

    مراحل درمان زانوی ضربدری با لیزر

    همان طور که گفته شد، از تکنولوژی لیزر، برای بهبود و بازسازی بافت های زانو استفاده می شود. این روش، برای کاهش درد و عوارض مربوط به زانوی ضربدری نیز کاربرد دارد. قبل از انجام عمل، پزشک، شدت و محل انحراف را بررسی کرده و با توجه به وضعیت آناتومیک و نا هنجاری موجود، پروسه درمان و نوع جراحی را انتخاب می کند. به طور کلی، مراحل درمان زانوی ضربدری، شامل موارد زیر می باشد:

    تشخیص دقیق

    اولین مرحله در درمان زانوی ضربدری، تشخیص درست و دقیق اختلال زانوی ضربدری و میزان آسیب به بافت زانو می باشد. این تشخیص، با استفاده از تصاویر پزشکی مانند رادیوگرافی، اسکن های ام آر آی، سونوگرافی و موارد دیگر انجام می شود.

    جلوگیری از درد

    در مرحله دوم، به منظور کاهش درد و آسیب دهی به بافت های سالم اطراف زانو، از مواد مخصوصی به عنوان محافظ استفاده می شود.

    لیزر زانوی ضربدری

    جراحی لیزر

    در این مرحله، از لیزر به عنوان یک ابزار دقیق، جهت حذف بافت های مرده، بهبود و التیام زخم و ترمیم بافت های زانو استفاده می شود. لیزر، با داشتن نور متمرکز شده، به دقت بافت های زخمی و دارای اختلال را ترمیم و درمان خواهد کرد.

    بازسازی و فیزیوتراپی

    مرحله نهایی بعد از انجام لیزر بوده و بیمار به فیزیوتراپی ارجاع داده می شود، تا عضلات، مفاصل و بافت های مرتبط با زانو بهبود یابند. این امر، در بازگشت سریع تر به فعالیت های روزمره بسیار موثر خواهد بود.

    درمان زانوی ضربدری با روش جایگزین

    انجام لیزر برای درمان زانوی ضربدری، نیازمند وجود شرایط خاصی در فرد است. با این حال، جایگزین های درمانی برای اختلال زانوی ضربدری وجود داشته که شامل روش های مختلفی است. انتخاب هر کدام از این روش ها، به شدت زخم یا اختلال و وضعیت بیمار بستگی دارد. یکی از روش های جایگزین لیزر، درمان غیر جراحی با فیزیوتراپی است. این روش، شامل تقویت عضلات زانو، انجام تمرینات اصلاحی و به کار گیری تکنیک های کاهش دهنده درد می باشد. هر چند در موارد شدیدتر، از جراحی به کمک لیزر استفاده می شود، که این نوع جراحی، شامل تنظیم رباط ها و بافت های زانو می باشد. از این روش، در مواردی که بافت زانو به شدت تخریب شده است، استفاده می شود.

    مراقبت های بعد از درمان زانوی ضربدری با لیزر

    به طور کلی، پس از انجام هر جراحی، ریکاوری و مراقبت های بعد از آن، موجب سرعت در بهبودی و کسب نتیجه بهتر از جراحی خواهد شد. عمل جراحی زانوی ضربدری، دوره نقاهت کوتاهی داشته و فرد، پس از گذشت 1 تا 3 ماه، به زندگی عادی خود بر می گردد. در ادامه، چند مورد از مراقبت های پس از درمان زانوی ضربدری با لیزر را نام می بریم:

    • استراحت طولانی و عدم فعالیت بعد از جراحی، موجب ضعف در اندام های حرکتی شده و روند بهبودی را کند می کند. بهتر است بیمار، روز بعد از عمل، به وسیله عصا یا واکر اقدام به راه رفتن کند.
    • مصرف دارو های تجویز شده توسط پزشک که شامل مسکن ها، آنتی بیوتیک ها و دارو های ضد انعقاد خون می باشد، ضروری است.
    • بهتر است، از رسیدن رطوبت به محل جراحی در هنگام استحمام پرهیز کنید.
    • محل جراحی را تمیز و خشک نگه داشته و مرتب پانسمان را تعویض کنید.
    • در جلسات فیزیوتراپی که برایتان مشخص شده شرکت کنید. فیزیوتراپی، با بهره گیری از برنامه های ورزشی و ایجاد کشش مناسب با وضعیت بیمار، موجب کاهش درد و بهبود بخشیدن عوارض پس از جراحی خواهد شد.
    • به منظور کاهش درد، از زاپیامکس استفاده نمایید. طراحی این زانوبند به گونه ای است که، از زانو هایی که در حال بهبودی پس از جراحی هستند، محافظت می کند.
    • بهتر است از ایجاد فشار روی زانو ها و پاها به هنگام استراحت پرهیز کنید.

    استفاده از زانوبند زاپیامکس بعد از لیزر زانوی ضربدری

    درمان زانوی ضربدری با لیزر برای چه افرادی ممنوع است؟

    در درمان زانوی ضربدری با لیزر، بهتر است افراد با شرایط زیر، از انجام آن خودداری کنند.

    • افرادی که به لیزر حساسیت دارند یا دارای سابقه حساسیت به هر نوع نور متمرکز شده هستند، نمی توانند از روش جراحی با لیزر استفاده کنند.
    • افرادی که دچار عوارض جانبی شدید ناشی از درمان با لیزر شده اند نیز، برای این جراحی مناسب نیستند.
    • وجود مشکلات پزشکی دیگر در افراد مختلف نیز مانع انجام جراحی با لیزر خواهد شد.
    • در برخی موارد که شدت آسیب به زانو به اندازه ای است که درمان با لیزر موفقیت آمیز نیست، از روش های جراحی دیگری به جای لیزر استفاده خواهد شد.

    اهمیت مراجعه به جراح در درمان زانوی ضربدری با لیزر

    مهم ترین نکته در درمان زانوی ضربدری با لیزر، انتخاب و مراجعه به جراح ماهر و با تجربه است. جراح، پس از انجام مشاوره، وضعیت زانوی فرد را به دقت بررسی کرده و تشخیص دقیقی از میزان آسیب و چگونگی درمان با لیزر به او ارائه خواهد داد. هم چنین جراح، جزئیات فرآیند جراحی، مزایا و عوارض، چگونگی بازگشت به فعالیت های روزانه و غیره را نیز برای بیمار توضیح می دهد.

    عوارض درمان زانوی ضربدری با لیزر

    همان طور که گفته شد، درمان زانوی ضربدری با لیزر انجام می شود، که امکان بروز عوارض نیز در این روش وجود دارد. برخی از این عوارض، مانند درد و تورم در ناحیه زانو پس از انجام جراحی، التهاب های شدید، عفونت های مزمن، تغییر در حساسیت به نور در برخی از افراد و غیره می باشد. با این حال، اهمیت این عوارض نسبت به فواید و نتایج مثبت استفاده از لیزر بسیار کمتر بوده و با انتخاب یک جراح مناسب و انجام مراقبت های بعد از جراحی، می توان این عوارض را درمان کرد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *