درمان زانو

تزریق پی آر پی کمر (پلاسماتراپی کمر)؛ جدیدترین روش درمان کمر 2023

تزریق برای پی آر پی کمر

تزریق پی آر پی کمر یا همان پلاسماتراپی، یک روش درمانی جدید در بهبود کمر درد در بیماران است. در این مطلب، شما را با چگونگی عملکرد پی آر پی، نکات مهم و مراقبت های پس از آن آشنا خواهیم کرد.

یکی از شایع ترین مشکلات پزشکی و دلیل ناتوانی در بسیاری از افراد دنیا، کمر درد می باشد. اغلب افراد، حداقل یک بار تجربه کمر درد را داشته اند. اکثر بیماران مبتلا به کمر درد، با درمان های ساده ای مانند، دارو های درمانی و در کنار آن، انجام تمرینات فیزیوتراپی درمان می شوند. با این حال، استفاده از درمان های جدید نیز در این بیماران بسیار رایج شده است.

نقش تزریق پی آر پی در درمان دیسک کمر

دیسک های بین مهره ای، سطح غضروفی مانند بین دو مهره کمر هستند، که مانند یک ضربه گیر عمل می کنند. این دیسک ها، نقش مهم و حیاتی در تثبیت و خم شدن ستون فقرات در افراد دارند. دیسک کمر، به معنی تخریب یک یا چند دیسک بین مهره ای است، که موجب درد شدید در افراد خواهد شد. این درد، با نشستن، خم شدن به جلو و بلند کردن اجسام سنگین بیشتر خواهد شد. بهترین درمان برای دیسک کمر، استفاده از دارو های ضد التهاب، انجام تمرینات فیزیوتراپی و تزریق اپیدورال کمری می باشد. یکی از درمان های نوین و مدرن امروزی، استفاده از پی آر پی در درمان دیسک کمر است، که موجب ترمیم دیسک و کاهش درد در بیماران مبتلا می شود. این روش، درمانی ایمن و ارزان برای مقابله با درد های ناشی از دیسک کمر می باشد.

دریافت مشاوره پزشکی رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
دچار کدامیک از درد های زیر هستید؟(Required)

درمان دیسک با پی آر پی کمر

آمپول پی آر پی کمر چه نوع دارویی است؟

در روش پی آر پی، مقداری خون از بیمار گرفته شده و توسط دستگاه سانتریفیوژ، پلاسمای آن جدا می شود. این پلاسما، غنی از پلاکت بوده و به قسمت مورد نظر تزریق شده و موجب کاهش التهاب و رشد مجدد بافت خواهد شد. پلاکت ها، دارای مواد شیمیایی به نام فاکتور های رشد هستند، که نقش مهمی در بهبود و درمان بیماری ها دارند. پلاکت ها، به سلول های بنیادی اطراف محل درد سیگنال داده و آن ها را وادار می کنند به ناحیه مورد نظر حرکت کنند. این پروتئین های سیگنال دهنده، در کنار فاکتور های رشد، موجب ترمیم بافت آسیب دیده خواهند شد.

 

مزایای تزریق پی آر پی کمر یا همان پلاسماتراپی کمر چیست؟

تزریق پی آر پی کمر، دارای مزایای فراوانی بوده که موجب شده است، استفاده از آن، در صدر جدول درمان های مربوط به کمر قرار گیرد. از مزایای مهم استفاده از پی آر پی در درمان کمر درد، استفاده از فاکتور های رشد موجود در پلاکت خون افراد است، که موجب تحریک سلول های بافت آسیب دیده و افزایش سرعت بازسازی سلول ها می شود. در نتیجه، بافت مورد نظر، با سرعت بیشتری ترمیم و بهبود می یابد. علاوه بر این مزیت، از پی آر پی، در درمان بیماری ها بدون نیاز به جراحی نیز استفاده می شود. مزیت دیگر این روش درمان، عدم بروز عوارضی مانند عفونت یا واکنش های آلرژیک نسبت به تزریق است.

تزریق اپیدورال یک روش ساده برای درمان کمر درد شما

تزریق اپیدورال، یک روش بسیار موثر در مدیریت و کنترل درد در ناحیه کمر می باشد. رادیکولوپاتی کمر یا همان درد سیاتیک، موجب تیر کشیدن پاها و ایجاد حس گزگز و مور مور در آن می شود. تزریقات اپیدورال کمری، یکی از کارآمد ترین روش ها برای کاهش درد سیاتیک است. استفاده از استروئید به همراه لیدوکایین، در زمان تزریق اپیدورال کمری، موجب کاهش التهاب در اطراف ناحیه کمر خواهد شد. در برخی از بیماران که استفاده از استروئید ممنوع است، از روش تزریق پی آر پی کمر استفاده می شود.

تزریق اپیدورال برای درمان دیسک کمر

موارد ستفاده از تزریق پی آر پی کمر

فهرست زیر، شامل بیماری ها و اختلالاتی است که با تزریق پی آر پی درمان خواهند شد:

  • سیاتیک دیسک فیوژن
  • اسپوندیلوز
  • دیسک دژنراتیو
  • آتروفی عضلات مولتی فیدوس
  • دیسک گردن
  • رادیکولوپاتی

مراقبت های قبل از انجام درمان پی آر پی کمر

به منظور نتیجه گیری بهتر از درمان پی آر پی کمر، لازم است نکاتی را رعایت کنید. در ادامه، برخی از این نکات و موارد مهم قبل از انجام پی آر پی را بررسی می کنیم.

  • لازم است از 5 روز قبل از تزریق پی آر پی، استفاده از دارو های ضد التهابی مانند بروفن، ناپروکسن و غیره را قطع نمایید.
  • از یک هفته قبل از تزریق، از مصرف هر گونه گیاه دارویی یا مکمل های رقیق کننده خون مانند روغن ماهی، زردچوبه و جینسنگ بپرهیزید.
  • از یک ماه قبل از تزریق، نباید از استروئید در محل درمان استفاده شده باشد.
  • دارو های کاهش دهنده کلسترول مانند آتورواستاتین را، از سه روز قبل از تزریق قطع کنید.
  • از سه روز قبل از تزریق پی آر پی کمر، از دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین و غیره استفاده نکنید.
  • لازم است برای تزریق پی آر پی کمر، به میزان کافی آب نوشیده و رژیم غذایی خود را رعایت کنید. در این روش، نیازی به ناشتا بودن فرد نیست.

مراقبت های بعد از پی آر پی شامل چه نکاتی است؟

روش تزریق پی آر پی، روشی غیر تهاجمی بوده و در آن، نیازی به نقاهت طولانی نخواهد بود. افراد می توانند دو یا سه روز بعد از پی آر پی، به روال عدای زندگی خود برگردند. در ادامه، برخی از موارد مراقبت پس از تزریق پی آر پی کمر را نام می بریم.

  • لازم است در روز های پس از تزریق، بدن را با مصرف نوشیدنی ها و مایعات سالم و طبیعی، هیدراته نگه دارید، تا موجب افزایش سرعت جذب پلاسمای حاوی پلاکت در بدن شوید.
  • تا یک ماه بعد از انجام پی آر پی، سیگار کشیدن ممنوع است.
  • لازم است به مدت 24 ساعت، از رفتن به حمام خودداری کنید.
  • تا 48 ساعت پس از پی آر پی، هرگز از نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید.
  • از کمپرس سرد یا گرم، به مدت 72 ساعت پس از تزریق استفاده نکنید.
  • بعد از 20 روز از یک کمربند پلاتینر برای کمر خود استفاده کنید. پلاتینر برای درمان درد کمر و افزایش گردش خون در ناحیه تزریق  بسیار توصیه می شود.
  • می توانید تا 21 روز پس از عمل پی آر پی، از دارو های گیاهی، ویتامین ها یا مکمل ها، با نظر پزشک استفاده نمایید.
  • از 4 هفته پس از تزریق پی آر پی، امکان استفاده از دارو های ضد التهاب را داشته و از 6 هفته پس از آن نیز می توانید، داروهای استروئیدی غیر سیستماتیک را تزریق کنید.

درمان کمردرد با پی آر پی کمر

طول ماندگاری اثر درمان پی آر پی 

مدت ماندگاری اثر پی آر پی در کمر افراد مختلف، با یکدیگر متغیر است. این ماندگاری، با توجه به عواملی مانند سبک زندگی شخص یا شدت و ضعف بیماری متفاوت می باشد. در برخی موارد با یک دوره تزریق پی آر پی کمر، درمان انجام شده و در برخی موارد دیگر، اثر پی آر پی، بعد از گذشت 6 ماه از بین رفته و مجددا باید انجام شود.

تشخیص درمان کمر با PRP برعهده کیست؟

مراجعه به متخصصین طب فیزیکی و توان بخشی در زمینه استفاده از پی آر پی، در درمان بیماری های عضلانی و اسکلتی بسیار کمک کننده خواهد بود. این افراد، در صورت لزوم انجام پی آر پی، این کار را به خوبی برای شما انجام خواهند داد. دقت در این نکته ضروری است که، لازم است این کار توسط پزشکان ماهر و با تجربه انجام شود. در صورت تزریق پی آر پی کمر، مخصوصا در ناحیه دیسک توسط افراد غیر پزشک یا پزشکان نابلد، احتمال بروز عوارض درمان PRP کمر بسیار افزایش می یابد.

عوارض احتمالی درمان PRP کمر 

تعداد عوارض در این روش درمانی بسیار محدود می باشد. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • هماتوم محل تزریق پی آر پی
  • عفونت محل تزریق پی آر پی
  • آسیب به ریشه های کمری

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *