درمان زانو

صدا دادن زانو نشانه چیست؟ مراقب زانوهای خود باشید!

صدا دادن زانو یک پیرمرد

یکی از موارد آزار دهنده و چالش برانگیز در افراد، صدا دادن زانو در زمان نشستن و بلند شدن است. این مشکل، اغلب در بزرگسالان اتفاق افتاده و ممکن است، نشانه ای از بیماری های مفصلی و استخوانی باشد. در طول زندگی، بیشترین فشار وارده بر زانو ها بوده، که موجب آسیب های فراوانی به غضروف ها و استخوان های منتهی به زانو خواهد شد. صدا دادن زانو نیز، موجب فشار مضاعف بر مفصل شده و مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد. در این مطلب، شما را با علت ها و علائم صدا دادن زانو و راه های درمان آن در نوبت دکتر آنلاین آشنا خواهیم کرد.

دلایل صدا دادن زانو

صدا دادن زانو در افراد، به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. در ادامه، به بررسی این دلایل می پردازیم:

حباب های گاز

به مرور زمان، گاز در اطراف مفصل تولید شده، که در نتیجه موجب تشکیل حباب های کوچک در مایع سینوویال خواهد شد. این حباب ها، در زمان خم شدن زانو می ترکند. این روند، کاملا طبیعی بوده و برای همه افراد اتفاق می افتد.

رباط ها

در برخی موارد، هنگام حرکت دادن یک مفصل مانند زانو، رباط یا تاندون خاصی به آرامی دچار کشیدگی شده و برآمدگی کوچکی در آن ایجاد می شود. با برگشت رباط یا تاندون به حالت اولیه، صدایی مانند تق تق کردن از آن ها شنیده خواهد شد.

ناپایداری

از آن جایی که هر فرد، دارای ساختار بدنی منحصر به فردی است، بافت ها و اجزای تشکیل دهنده زانو نیز در افراد مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، ممکن است زانو های فردی در مقایسه با فرد دیگر بیشتر خم شده، یا کاسه زانوی فرد به طور خاص و آزاد تری حرکت داشته باشد. وجود این تفاوت ها، موجب می شود زانوی برخی افراد، نسبت به دیگران بیشتر صدا بدهد.

آسیب

در برخی موارد، دلیل صدا دان زانو در افراد، آسیب های وارده بر مفصل زانو می باشد. مواردی مانند، افتادن روی زانو، موجب آسیب به کاسه زانو یا سایر قسمت های این ناحیه می شود. به طور کلی، صدا دادن زانو، نشانه ای از آسیب های زیر است:

پارگی مینیسک

بروز آسیب هایی مانند پارگی مینیسک، در افرادی که فعالیت های ورزشی انجام می دهند، بسیار رایج است. این پارگی، به دلیل پیچش ناگهانی یا سایر چرخش های ایجاد شده در مفصل زانو اتفاق می افتد. این آسیب موجب می شود، فرد هنگام حرکت دادن زانو ها، صدایی مانند تق تق از آن ها بشنود.

آسیب غضروف کشکک زانو

آسیب به غضروف کشکک زانو یا همان کندورمالاسی پاتلا، در نتیجه افزایش اصطکاک و سایش بین کشکک و استخوان ران ایجاد می شود. این آسیب، درد زانو مبهم در پشت کشکک ایجاد کرده و معمولا در افرادی که به ورزش هایی مانند فوتبال، راگبی یا تنیس مشغولند، دیده می شود. این آسیب، موجب ایجاد صدا در زانو های افراد می شود.

دریافت مشاوره پزشکی رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
دچار کدامیک از درد های زیر هستید؟(Required)

آسیب به غضروف کشکک زانو

آرتروز

بروز آرتروز در افراد بالای 50 سال رایج تر بوده و مفاصلی را تحت تاثیر قرار می دهد که بیشتر استفاده شده و وزن بیشتری را تحمل می کنند. در فردی که دچار آرتروز شده است، استرس های مکانیکی و تغییرات بیوشیمیایی، با هم ترکیب شده و با گذشت زمان، غضروف موجود در مفصل را از بین می برند. این امر، موجب تولید صدا در زانوی افراد خواهد شد.

جراحی

در برخی موارد، افراد پس از جراحی زانو، دچار صدا دار شدن زانو می شوند. این امر، به دلیل تغییرات جزئی در مفصل یا تغییراتی که به دلیل استفاده از مفصل جدید رخ می دهد، صورت می گیرد. هرچند، این مسئله کمی نگران کننده است، اما صدا دادن زانو بعد از جراحی تعویض مفصل، هیچ تاثیری بر کیفیت زندگی افراد نخواهد داشت.

خرید زانوبند زاپیامکس برای درمان صدای زانو

امروزه با استفاده از ابزار های پیشرفته ای مانند زانوبند ها، تغییرات محسوسی در انواع مشکلات مربوط به مفاصل، از جمله مفصل زانو ایجاد شده است. زانوبند زاپیامکس، ساخت کشور آلمان و مجهز به تکنولوژی های روز دنیا می باشد. این زانوبند، با گرم نگه داشتن مفصل زانو، موجب تسریع روند گردش خون در آن شده و موجب آرام شدن زانو و کاهش صدا نیز خواهد شد.

علت صدا دادن زانو در نوزادان چیست؟

همان طور که گفته شد، صدا دادن زانو در بزرگسالان به دلایل مختلفی مانند، آسیب های وارده بر غضروف و لگن اتفاق می افتد. در برخی موارد، در نوزادان نیز این مسئله وجود دارد. علت صدا دادن زانو در نوزادان، کشیدگی تاندون بوده، که با رشد طبیعی آن ها از بین خواهد رفت. هر چند، این مسئله در نوزادان نگران کننده نیست، ممکن است در مواردی، نشانه ای از یک بیماری نیز باشد. بهتر است، به منظور معاینه و مشخص شدن وضعیت نوزاد، به پزشک ارتوپد مراجعه شود.

صدا دادن زانو در نوزادان

نحوه تشخیص صدا دادن زانو چگونه است؟

لازم است بدانید، تشخیص صدا دان زانو و دلائل آن، توسط پزشک ارتوپد انجام می شود. این تشخیص، بر اساس موارد زیر صورت خواهد گرفت:

  • بررسی علائم بیمار
  • انجام معاینات فیزیکی
  • انجام تصویر برداری

درمان صدا دادن زانو

هر چند صدا دادن زانو بی خطر بوده و نیاز به درمان خاصی ندارد، با این حال، بهتر است در صورت بروز علائم دیگر، به پزشک متخصص مراجعه نمایید. انتخاب روش درمانی مناسب، به علت اصلی صدای زانو بستگی دارد. کارشناسان و متخصصین، روش های درمانی زیر را توصیه می کنند:

  • کاهش وزن
  • انجام فعالیت های ورزشی سبک مانند شنا، پیاده روی و غیره
  • مصرف کردن دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی
  • استفاده از کمپرس گرم و سرد
  • انجام تمرینات فیزیوتراپی برای تقویت عضلات مفصل
  • مصرف کردن ویتامین ها و مکمل های غذایی

تمرینات مناسب برای صدا دادن زانو و قوی کردن آن

یکی از روش های مهم توصیه شده از سمت پزشکان، در افراد مبتلا به آسیب های استخوانی از جمله صدا دادن زانو، انجام تمرینات مناسب ورزشی است. دو تمرین مهم، برای کاهش صدای زانو عبارتند از:

کشش ساق پا

  • دست ها را رو به دیوار و به عرض شانه از هم باز کنید.
  • پای مورد نظر را یک قدم به عقب ببرید، تا جایی که احساس کشش در پا کنید. لازم است کف پا صاف باشد.
  • پای نزدیک به دیوار را به شکل خمیده و به مدت 2 تا 3 دقیقه نگه دارید.
  • این کار را در سمت دیگر نیز انجام دهید.

کشش ساق پا برای درمان صدا زانو

کشش زانو

  • بر روی شکم دراز کشیده و پای مورد نظر را بر روی فوم قرار دهید.
  • پا را به عقب خم کرده و نوار کشش را دور کف پا قرار دهید. کشاله ران را به کف فشار داده و به آرامی نوار را به سمت باسن بکشید.
  • به مدت 2 تا 3 دقیقه در این وضعیت بمانید.
  • به آرامی پا را رها کرده و با پای دیگر انجام دهید.

بهترین قرص برای صدا دادن زانو

همان طور که گفته شد، در برخی موارد، ایجاد صدا در زانو، به دلیل ساییدگی غضروف ها اتفاق می افتد. به منظور کاهش یا تسکین صدا دادن زانو در افراد، استفاده از قرص های غضروف ساز بهترین راه حل است. برخی از دارو های غضروف ساز عبارتند از:

  • قرص مکسی ژنو رزاویت
  • قرص گلوکزامین پلاس
  • قرص آلفلکسیل آلفا ویتامینز
  • کپسول بون کمپلکس نچرال ورد
  • کپسول تریپل فلکس نیچرمید

کمبود چه ویتامین هایی موجب صدا دادن زانو می شود؟

یکی از دلایل اصلی صدا دادن مفاصلی مانند زانو،  کمبود ویتامین سی است. با مصرف این ویتامین، شاهد بهبود و کاهش صدای زانو خواهید بود. کمبود ویتامین های دیگری مانند ویتامین دی، ب 12 و منیزیم نیز، در صدا دادن زانو ها بسیار موثر است.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *