درمان کمر

بهترین آمپول برای تسکین کمر درد + امن ترین روش تزریق

آمپول برای کمر درد
  • آمپول های کمردرد زمانی که بیمار درد شدید و غیر قابل تحملی را داشته باشد برای کاهش فوری التهاب و بلاک کردن انتقال دهنده های عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به نوع و شدت درد ممکن است که استفاده از داروهای ضدالتهابی یا بی حس کننده بر روی اعصاب کمر توصیه شود. دیکلوفناک، بتامتازون یا پیروکسیکام داروهایی هستند که هر کدام برای نوع و شدت خاصی از درد کمر مورد استفاده قرار می گیرند.

    چرا تزریق آمپول برای تسکین کمردرد مفید است؟

    زمانی که درد کمر آنقدر شدید است که درمان با قرص و دیگر درمان های خانگی نمی توانند برای بیمار مفید باشند، تزریق با آمپول برای تسکین درد کمر توصیه می شود. تزریق آمپول به سرعت می تواند درد و التهاب را در قسمت پایینی کمر کاهش دهد. اما بسته به این که کمردرد از چه نوعی است، ممکن است که نوع تزریق و ویژگی های آمپول با یگدیگر متفاوت باشند:

    بهترین آمپول برای تسکین فوری کمردرد

    داروهای بسیاری هستند که برای درد کمر وجود دارند، اما انتخاب آمپول مناسب که بتواند درد را کاهش دهد بسته به نوع آسیب و سابقه بیمار انتخاب می شود. پزشک عموما با توجه به علائم به تجویز داروی مناسب می پردازد:

    نوع درد مورد کاربرد آمپول

    علائم درد

    بهترین آمپول

    تسکین فوری کمردرد

    ولتارن

    شل کننده عضلانی

    سفتی و سختی عضله

    درد همراه با حرکت

    روباکسین

    کمردرد شدید و ناگهانی

    درد ناگهانی

    درد تیز و شدید

    اولترام

    کمردرد مداوم و بلند مدت

    درد بلند مدت

    کاهش گاه گاه درد

    مورفین سولفات

    کمردرد همراه با گزگز پا

    درد در باسن یا پا

    بی حسی در پا

    دپو مدرول

    کمردرد صدادار و عدم حرکت صدا هنگام حرکت

    کاهش دامنه حرکتی

    درد صبحگاهی

    هیالگان

    آمپول تسکین فوری کمردرد

    زمانی که درد ناشی از افزایش التهاب خفیف و متوسط باشد، پزشک از آمپول های ضد التهابی مانند دیکلوفناک یا کتورولاک برای کاهش درد های سریع کمر استفاده می کند. این آمپول ها می توانند از طریق مهار آنزیم های التهاب زا مانند سیکلواکسیژناز و کاهش التهاب برای درمان درد همراه با سفتی کمر مورد استفاده قرار گیرند.

    بهترین آمپول: ولتارن (Voltaren)

    آمپول جایگزین: پیروکسیکام ره آورد

    ماده شیمیایی: دیکلوفناک

    ماده شیمیایی : پیروکسیکام

    آمپول شل کننده عضلانی

    آمپول روباکسین

    اسپاسم عضلانی و التهاب طولانی مدت موجب سختی حرکت در بیماران می شود. تزریق داروهایی مانند دیکلوفناک یا متوکاربامول از طریق فعال کردن گیرنده گابا موجب حس آرامش عضلانی می گردد. فعال کردن این گیرنده ها به همراه کاهش التهاب می توانند به شکل عمده ای درد های عضلانی و اسپاسم را کاهش دهند.

    بهترین آمپول: روباکسین (Robaxin)

    آمپول جایگزین: زانافلکس

    ماده شیمیایی: متوکاربامول

    ماده شیمیایی: تیزانیدین

    آمپول کمردرد شدید و ناگهانی

    آمپول ترامادول

    برای زمانی که درد بیمار شدید و ناگهانی است، پزشک چاره ای ندارد به جز آنکه تزریق داروهای اپیوئیدی را توصیه کند. آمپول های اپیوئیدی به سرعت می توانند که کانال های سدیمی که در انتقال درد به مغز نقش دارند را بلاک می کنند. داروهایی مانند ترامادول و یا بوپرنورفین می توانند به سرعت موجب کاهش درد کمر شده و اسپاسم های عضلانی شود.

    بهترین آمپول: ترامادول (Tramadol)
    ماده شیمیایی: ترامادول

    آمپول کمردرد بلند مدت و مداوم

    آمپول سوبلیماز

    عموما دردهای بلندمدت و مداوم ناشی از عارضه های نوروپاتیک و یا جراحی باز کمر موجب احساس ناخوشایند در بیمار شده و ممکن است که با قرص و دیگر درمان ها بهبود نیابد. برای اینگونه دردها تزریق داروهای بی حس کننده محیطی مانند لیدوکائین یا بی‌پیوکائین توصیه می شود. این دارو ها به صورت موضعی درد را بلاک و از ارسال پیام های عصبی به مغز جلوگیری می کنند.

    بهترین آمپول : سوبلیماز (Sublimaze)

    آمپول جایگزین: مورفین سولفات (Morphine Sulfate)

    ماده شیمیایی: فنتانیل

    ماده شیمیایی: مورفین

    آمپول کمردرد همراه با گزگز

    آمپول دیومدرول

    برای درد های که ممکن است بیمار احساس گزگز یا بی حسی در پا داشته باشد، تزریق داروی کاهش درد های عصبی توصیه می شود. بیمار ممکن است که دچار فتق دیسک شده و یا تنگی نخاع داشته باشد. از این رو تزریق داروهای استروئیدی عموما در بخش اپیدورال که عصب و نخاع را شامل می شود می تواند مفید واقع شود. این تزریق به شکل موثری می تواند درد های ناشی از فتق دیسک را کاهش می دهد.

    همچنین آمپول های نوروبیون با فراهم کرده ویتامین B موجب تقویت اعصاب کمر و بهبود گزگز در باسن و کمر می شود.

    بهترین آمپول: دپو مدرول (Depo-Medrol)

    آمپول جایگزین: نوروبیون

    ماده شیمیایی: متیل پردنیزون استات

    ماده شیمیایی: ویتامین خانواده B

    آمپول کمردرد صدا دار و کاهش دامنه حرکت

    آمپول هیالگان

    عموما ساییدگی های مفصل و خشکی مفصل با کاهش دامنه حرکتی و صدای تق‌تق کمر همراه است. این نوع تزریق برای زمانی که درد ناشی از فرسودگی، فرسایش غضروف یا آرتروز باشد برای بازسازی بافت ارتجاعی مفصل مورد استفاده قرار می گیرد. تزریق هیالورونیک اسید یا پی آر پی (PRP) می تواند از طریق افزایش فاکتور و آنزیم های رشد سلولی موجب فعال کردن و تسریع پروسه غضروف سازی در دیسک های کمری شود.

    بهترین آمپول: هیالگان (Hyalgan)

    آمپول جایگزین: جنزایم (Genzyme)

    ماده شیمیایی: هیالورونیک اسید

    ماده شیمیایی: سینوویسک

    نحوه تزریق آمپول به کمر (تزریق اپیدورال)

    تزریق آمپول برای کمر درد

    در این روش که تزریق اپیدورال نام دارد دارو را مستقیما به مهره های ستون فقرات تزریق می کنند و دارو باعث کاهش التهاب عصب های درون مهره ها می شود. تزریق اپیدورال با کنار زدن پروتئین های ایجاد کننده التهاب، درد را کاهش می دهد و اسپاسم عضلات را رفع می کند. تزریق اپیدورال باید توسط متخصص انجام گیرد چرا که کار حساسی بوده و باید با دقت بالایی برای بیمار انجام شود.

    1. بخش اپیدورال، بخشی از ستون فقرات که حاوی عروق خونی است مشخص می شود.
    2. دارو تسکین دهنده درد پس از وارد شدن آرام سوزن در این ناحیه تخلیه می شود.
    3. بهتر است که تزریق از طریق کاتتر انجام شود تا اگر مواد دیگری همچون مواد تقویتی مانند نوروبیون نیاز باشد به محل درد نیز تزریق شود.
    4. پس از خالی شدن مواد، سوزن تزریق باید به آرامی از ناحیه کمر خارج شود.
    5. در پایان پزشک فشار خون بیمار و هوشیاری وی را بررسی می کند.

    تزریق اپیدورال به کمر

    نکات مهم بعد از تزریق اپیدورال به کمر 

    بیمار پس از تزریق اجازه انجام فعالیت های سنگین و ورزش را نداشته و باید چند روزی را به این منوال بگذارند. در مواردی این احتمال وجود دارد که 2 تا 4 روز بعد درد کمی شدت یابد. اما پس از اثرگذاری داروهای استروئیدی درد به تدریج کاهش می یابد. از عوارض تزریق اپیدورال می تواند به اختلال در خواب یا سردرد اشاره کرد که برای برخی بیماران رخ می دهد.

    استفاده از کمپرس یخ سبب کاهش درد در نقطه تزریق خواهد شد. به این منظور هر 20 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید. این کار را می توانید تا دو روز پس از تزریق ادامه داد.

    در چه مواردی نمی‌توان اپیدورال کمری تزریق کرد؟

    در موارد خاصی بهتر است که تزریق اپیدورال انجام نشود؛ و این شامل این موارد است:

    • بارداری
    • مشکلات خونریزی و هموفیلی
    • عفونت موضعی و سیستمیک
    • تومورهای نخاعی

    بهترین جایگزین تزریق آمپول برای کمر درد

    یکی از بهترین روش های غیر دارویی مفید برای کاهش کمر درد استفاده از کمربند با امواج الکترونیکی است. اینگونه کمربندها به مانند کمربندهای پلاتینر از طریق امواج فراصوت، فروسرخ و کلاک پالس ها می توانند موجب کاهش التهاب و تسکین فوری درد کمر شوند. کمربند پلاتینر می تواند با اعمال حرارت بر عضله، جریان خون بیشتری را به سمت آن هدایت کند تا سرعت ترمیم آسیب دیدگی افزایش یابد.

    همچنین با ارسال جریان الکتریکی و برق دادن به ماهیچه ها، ارتباط سلول های عصبی با سیستم اعصاب مرکزی به طور موقت قطع می شود. همچنین این کمربند با افزایش خونرسانی می تواند مواد غذایی بیشتری را به سمت عضلات بفرستد و به صورت چشمگیری موجب ترمیم آسیب و یا غضروف سازی کمر شود.

    میانگین امتیازات ۳ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *