درمان کمر

انواع بیماری تنگی کانال نخاعی؛ درمان ها، علت ها

بیماری تنگی کانال نخاعی کمر

تنگی کانال نخاعی از شایع ترین درد های مرتبط با کانال نخاعی است، که به دلیل باریک شدن کانال نخاعی ایجاد می شود. از موارد موثر بر تنگی کانال نخاع، نحوه خوابیدن افراد است. در صورتی که به دلیل درست نخوابیدن، فشار بر روی ریشه های عصبی نخاعی گردن یا کمر شدید شود، درد قابل توجهی در این نواحی ایجاد می شود.

از موارد مهم و چالش برانگیز برای مبتلایان به تنگی کانال نخاعی، نداشتن خواب کافی ناشی از درد می باشد. در این مقاله نوبت دکتر آنلاین، با روش های مناسب برای خوابیدن در افراد مبتلا به این عارضه، نکات مهم و مراقبت های لازم در زمینه کاهش درد در این بیماری آشنا خواهیم شد.

انواع تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاع، در دو قسمت ستون فقرات اتفاق می افتد که دارای انحنا می باشند. این دو قسمت، شامل گردن و کمر است. به همین دلیل می توان گفت، تنگی کانال نخاعی، در بالای ستون فقرات و گردن، یا در پایین ستون فقرات و کمر رخ می دهد. در ادامه، به هر دو مورد تنگی کانال نخاع اشاره می کنیم.

تنگی کانال نخاعی گردن

گردن، از 7 مهره گردنی تشکیل شده که در میان آن ها، اعصاب نخاعی گردنی نیز وجود دارند. در صورتی که فضای بین استخوان ها کم شود، این اعصاب نخاعی تحت فشار قرار گرفته و فرد دچار تنگی کانال نخاعی خواهد شد. این عارضه می تواند، اعصاب مرکزی، محیطی و یا اعصاب مخلوط را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. در برخی موارد، تنگی کانال نخاع گردنی، منجر به بیماری های دیگری مانند، دیسک گردن، آرتروز گردن و غیره نیز خواهد شد. برای تشخیص این موارد، بهتر است به پزشک مربوطه مراجعه کرده، تا پس از بررسی های لازم، برای تصویر برداری و بررسی های تکمیلی اقدام نماید. از علائم این نوع تنگی کانال نخاع، درد و ناراحتی شدید بیمار است، که می تواند فعالیت های روزمره او را نیز مختل کند.

دریافت مشاوره پزشکی رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
دچار کدامیک از درد های زیر هستید؟(Required)

تنگی کانال نخاعی گردن

تنگی کانال نخاعی کمر

این عارضه زمانی رخ می دهد، که تنگی فاصله بین مهره ای در مهره های پایین کمر کاهش پیدا کند. به این ترتیب، نخاع، تحت فشار قرار گرفته و درد در فرد به وجود می آید. اعصاب محیطی نیز تحت فشار قرار گرفته و منجر به بروز علائم مختلفی می شوند. در برخی موارد، تنگی کانال نخاعی، در اثر دیسک کمر نیز اتفاق می افتد. این مسئله، نیازمند بررسی های لازم توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب است.

علائم تنگی کانال نخاعی

علایم این بیماری در افراد مختلف، متفاوت است. از آن جایی که، در تنگی کانال نخاعی, اعصاب تحت فشار قرار می گیرند، بسیاری از این علائم نیز عصبی هستند. در ادامه، برخی از این علائم را نام می بریم:

  • درد تیر کشنده
  • دردی شبیه به برق گرفتگی یا شوک
  • دردی که قطع و وصل می شود
  • دردی شبیه به سوختگی
  • درد سیاتیک
  • سنگینی پا
  • احساس فشار در دست ها
  • عدم تعادل
  • درد در ناحیه شکم
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن بازو یا دست ها

دلایل ایجاد تنگی کانال نخاعی

ایجاد تنگی کانال نخاع، به دلیل بیماری های مختلفی می باشد. در ادامه، به چند دلیل عمده بروز این بیماری اشاره می کنیم:

آرتروز

یکی از بیماری های مربوط به ستون فقرات، آرتروز می باشد که در آن، غضروف بین مهره ها از بین می رود. وجود این غضروف ها در مهره های ستون فقرات، موجب ساییده نشدن استخوان ها به همدیگر و از بین نرفتن آن ها می شود. در صورتی که استخوان ها از بین بروند، بدن، شروع به ساخت استخوان های جدیدی می کند، که در این مواقع، فضای بین مهره ای کم می شود. به این ترتیب، جای اعصاب نیز تنگ شده، که منجر به تنگی کانال نخاع خواهد شد.

دیسک کمر و گردن

در صورت مبتلا شدن به بیماری دیسک کمر یا گردن، این اعصاب تحت فشار قرار گرفته و دیسک به آن ها آسیب وارد می کند. به این ترتیب، فضای بین مهره ای تنگ شده و فرد، دچار تنگی کانال نخاعی می شود.

شکستگی یا آسیب ستون مهره ها

در صورت بروز هر گونه آسیب یا شکستگی در ستون بین مهره ها، امکان تنگی اعصاب در محل خروج وجود دارد، که در نهایت، منجر به تنگی کانال نخاعی خواهد شد.

پیر زنی که از تنگی کانال نخاعی رنج می برد

تنگی کانال نخاعی به صورت مادرزادی

در برخی موارد، ممکن است فرد، به طور مادرزادی با عارضه تنگی کانال نخاع به دنیا بیاید. در این موارد، انجام جراحی، بهترین راه درمان خواهد بود.

نکات مهم خوابیدن در افراد مبتلا به تنگی کانال نخاع

درد مربوط به تنگی کانال نخاعی، اغلب در شب و به دلیل قرار گرفتن طولانی در حالت دراز کش و کشیدگی ستون فقرات بیشتر می شود. کشیدگی ستون فقرات نیز، موجب باریک شدن بیشتر کانال نخاعی خواهد شد. به این ترتیب، نحوه خوابیدن، در تسکین درد های ناشی از تنگی کانال نخاع بسیار موثر است. در ادامه، چند نکته مهم، برای خوابیدن مناسب افراد مبتلا به تنگی کانال نخاع را بررسی خواهیم کرد.

تغییر تشک برای بهبود تنگی کانال نخاعی

بهترین و مناسب ترین تشک برای افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی، تشک سفت است. استفاده از یک تشک سفت در این افراد، موجب بهبود سلامت ستون فقرات خواهد شد. لازم است تشک خواب خود را، هر 5 سال یک بار عوض کنید. در برخی از بیماران، قرار دادن یک بالشت زیر کمر یا زیر گردن در زمان خواب، در تسکین و بهبود درد های ناشی از تنگی کانال نخاع بسیار موثر و کاربردی است. ارتفاع بالشت، به پوزیشن خواب بیمار بستگی دارد. به طور کلی، ارتفاع مناسب برای بالشت، از 10 تا 15 سانتی متر است. استفاده از یک تکیه گاه اضافی برای پاها، ستون فقرات و لگن نیز، عضلات این نواحی را در یک امتداد قرار داده و موجب کاهش فشار در ناحیه دردناک خواهد شد.

درمان تنگی کانال نخاعی

کمربند پلاتینر برای درمان تنگی کانال نخاعی

استفاده از کمربند پلاتینر برای درمان تنگی کانال نخاع قبل از خواب بسیار توصیه می شود. این کمربند با به گردش در آوردن خون در کمر شما باعث از بین بردن درد کمر و سرعت بخشیدن به درمان تنگی کانال نخاعی شما می شود.

زود به رختخواب نرفتن

اغلب افراد، قبل از خواب، عادت به انجام کار هایی مانند، چک کردن گوشی یا غلت زدن های مکرر دارند. رفتن به رختخواب زودتر از زمان لازم، موجب چرخش و حرکات اضافی توسط فرد شده و در نتیجه، درد های ناشی از تنگی نخاعی را تشدید خواهد کرد.

بهترین روش خوابیدن در افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی

در افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی، وجود درد، موجب بی خوابی های فراوانی می شود. راهکار های مختلفی برای خوابیدن درست و اصولی وجود دارد، که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

خوابیدن به پشت

بهترین و مناسب ترین حالت خوابیدن در افراد مبتلا به تنگی نخاعی، خوابیدن به پشت است. مخصوصا برای افرادی که از تشک سفت استفاده می کنند. در صورت استفاده کردن از تشک نرم، لازم است پا های خود را بالا آورده، تا فشار کمتری به کمر وارد شود. در زمان خوابیدن به پشت، از تکیه گاه مناسب برای سر و گردن خود استفاده کنید.

خوابیدن به پهلو

اگر در خوابیدن به پشت دچار مشکل هستید، بهتر است به پهلو خوابیدن را امتحان کنید. برای انجام این کار، از یک بالشت، برای تراز کردن شانه و لگن خود استفاده کرده، تا ستون فقرات، حالت پیچ خورده یا خمیده نداشته باشند.

پرهیز از خوابیدن روی شکم

خوابیدن روی شکم، موجب ایجاد فشار زیادی به کمر خواهد شد. این مدل خوابیدن، موجب ایجاد تنش و درد بسیار شدیدی در ناحیه گردن نیز می شود. اگر تمایل دارید روی شکم بخوابید، لازم است موقعیت خود را تغییر دهید.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *